Előadás a vezetői felelősségről a Budapesti Ügyvédi Kamarában
Szakértőnk, dr. Pajor Dávid ügyvéd a Budapesti Ügyvédi Kamarában tartott előadást a vezető tisztségviselők felelősségének kérdéseiről.
Itt a CSOK, az új SZOCPOL
Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)2015. július 1-jével indult az új Otthonteremtési Program; a Családi Otthonteremtési Kedvezmény - a Szocpolt felváltó állami támogatás – mely a korábbi rendszerrel szemben már nemcsak új, hanem használt ingatlan vásárlására, bővítésére illetve már 1 gyermekes családok által is igényelhető lett.
Tájékoztatás a diákok foglalkoztatásának alapvető szabályairól
Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidőt – vagy annak egy részét – munkával tölti, ezért ismét aktuális a diákok foglalkoztatási szabályainak áttekintése. Sok tanuló a nyári időszakon túl rendszeresen is végez munkát, így az alábbiakban a diákok munkavállalásával összefüggő legfontosabbtudnivalókat mutatjuk be, adózási és jogi szempontból
A szabad felhasználású szoftverekhez kapcsolódó jogi kérdések
A szabad szoftverek felhasználhatósága és a licencek kérdéseiről tartott Dr. Nemessuri Péter partnerünk előadást az Óbudai Egyetemen a Mozilla Magyarország és a Magyar Webért Egyesület által szervezett Open IT 2015 c. konferencián.
Kik jártak jobban - a QUAESTOR-ügy vagy a Buda-Cash-ügy károsultjai?
Az elmúlt időszakban egymást érik a pénzügyi szektorban napvilágra került visszaélések, a pénzügyi intézményeknek saját magukkal szemben, vagy a Felügyelet által indított felszámolási és csődeljárások.
Előadás a behajtási költségátalányról a Budapesti Ügyvédi Kamarában
A Ptk. 6:155. §-ában szabályozott €40 nagyságú behajtási költségátalány jogi, számviteli és adózási kérdéseiről tartottak partnereink előadást a Budapesti Ügyvédi Kamarában.
A 2015-ben érvényes pénzbeli juttatások és járulékok összefoglaló táblázata
A mellékelt táblázatból megtudhatja, a pénzbeli juttatások és járulékok 2015-ben érvényes öszegét , illetve azok számítását.
Számlázóprogram és elektronikus számlázási szabályok változása
Az elektronikus számlázásra vonatkozó szabályokat az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 168/A. § és a 175. § előírásai, valamint a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet szabályozása teszik lehetővé.
A behajtási költségátalány
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:155. § (2) bekezdése értelmében, ha vállalkozások közötti szerződés esetén a kötelezett fizetési késedelembe esik...
Devizahitelekkel kapcsolatos információk
A Kúriának a devizahitelekkel kapcsolatos jogegységi határozata alapján az érintetteknek érdemes átgondolni igényérvényesítésük lehetőségét. Ezzel kapcsolatban nem árt több szempontot is mérlegelni.
PwD Consulting

A PwD Consulting Hungary Kft. komplex vállalati- és kripto eszközökre vonatkozó tanácsadási szolgáltatásokat kínál, amelyek szakmai tapasztalatunk és együttműködő partnereink révén hozzásegíthetik Önt és vállalkozását ahhoz, hogy a mai nehéz gazdasági környezetben is sikeres és nyereséges tevékenységet folytathasson.

Elérhetőségeink

Cím: 1026 Budapest, Margit körút 26.
         (11-es kapucsengő)

Telefon: +36-70/366-11-91

Telefon: +36-70/636-38-83​

E-mail: info@pwdconsulting.hu​

Kövessen minket

Bitcoin

Ezt a honlapot a PwD Consulting Hungary Kft. (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-09-197867; adószám: 25068102-1-41) üzemelteti. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
PwD Consulting © 2010-2021