Cégátvilágítás - due diligence

Due diligence átvilágítás: „Kellő alapossággal történő áttekintés”. A vizsgálat célja a megfelelő szakértők bevonásával olyan elemzés elvégzése, melynek során a vállalkozás piaci, menedzsment, pénzügyi és számviteli, jogi területek kockázatelemzése történik, kiemelve a vizsgált társaságban rejlő kockázatokat és ezek megoldási javaslatait.

A vállalkozó és a vállalkozás életében eljön a pillanat, amikor bizonyos változásokat meg kell tenni a működés fenntartása vagy fejlesztése érdekében. Szakembereink objektív vizsgálatát követően kész megoldási javaslatokat adnak a vállalkozás fejlesztése, átalakítása, a siker elérése érdekében. Ennek keretében a cég üzleti folyamatainak felmérését végezzük el, javaslatokat dolgozunk ki a folyamatok racionalizálására, optimalizálására; majd az elfogadott javaslatok alapján segítséget nyújtunk azok bevezetéséhez. A működés során a bevezetett megoldásokat ellenőrizzük, finomhangoljuk.

Vizsgálatunk és ajánlásunk kiterjed az alábbi területekre:

  • a cég tevékenységének megismerése személyes vezetői beszámolók alapján;
  • a szervezeti felépítés, illetve az alkalmazott vezetői stratégiák átvilágítása a cégiratok, belső utasítások és további vezetői interjúk során;
  • a társaság piaci helyzetének elemzése a partnherek, alvállalkozói-, beszállítói kör, valamint a vevői kapcsolatok feltérképezésével;
  • a vállalkozás gazdasági statusának elemzése és értékelése a különböző beszámolók, bevallások, jelentések, dokumentumok, adatok alapján (számvitel, TB, adó, banki kapcsolatok stb.);
  • a tevékenységhez kapcsolódó informatikai rendszerek áttekintése;
  • a költségek, ráfordítások rendszerének elemző vizsgálata;
  • a vállalkozás jogi szempontú átvilágítása a társasági iratok, alkalmazott szerződések, folyamatok elemzésével;
  • a cég likviditáskezelésének átvizsgálása likviditásmanagement (cash-flow adminisztráció, cash-flow tervezés, terv/tény elemzés);
  • a kiszervezett egyéb háttér tevékenységek vizsgálata (pl. bérszámfejtés, könyvelés stb.);

Jelentésünk segítségével sokkal átláthatóbbá válik a vállalkozása működése, feltárjuk azon területeket, ahol változtatás szükséges a sikeresebb és optimálisabb üzletvitel érdekében.

Ezen szolgáltatásunk igény esetén magában foglalja üzletviteli tanácsadási szolgáltatásunkat is, mellyel ebben az esetben folyamatosan biztosítjuk vállalkozása számára a hatékony működés hátterét és a gazdaságos, jogszabályoknak megfelelő környezet kialakítását, működtetését.

Az átvilágítás során birtokunkba jutott információkra vonatkozóan természetesen maximális titoktartási kötelezettséget vállalunk.

 
 
 
PwD Consulting

A PwD Consulting Hungary Kft. komplex vállalati- és kripto eszközökre vonatkozó tanácsadási szolgáltatásokat kínál, amelyek szakmai tapasztalatunk és együttműködő partnereink révén hozzásegíthetik Önt és vállalkozását ahhoz, hogy a mai nehéz gazdasági környezetben is sikeres és nyereséges tevékenységet folytathasson.

Elérhetőségeink

Cím: 1026 Budapest, Margit körút 26.
         (11-es kapucsengő)

Telefon: +36-70/366-11-91

Telefon: +36-70/636-38-83​

E-mail: info@pwdconsulting.hu​

Kövessen minket

Bitcoin

Ezt a honlapot a PwD Consulting Hungary Kft. (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-09-197867; adószám: 25068102-1-41) üzemelteti. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
PwD Consulting © 2010-2021