Hasznos tájékoztató a nyári diákmunkával kapcsolatosan (NAV)
A diákok nyári munkavállalása a szülőknek is sok gondot jelenthet. Hogyan lehet a tapasztalatlan, a munkaerőpiacon jóval kiszolgáltatottabb gyermekeket jól fizető, korrekt munkához segíteni? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ehhez nyújt segítséget a diákmunka adózási információinak ismertetésével.
Régi-új megoldások a tőkevesztés korrigálására
Május vége után – az előző évi mérlegüket elkészítve – sokszor kerülnek abba a helyzetbe a gazdasági társaságok, hogy nyilvánvalóvá válik számukra: a jegyzett tőkéhez viszonyítva elvesztették saját tőkéjüknek mintegy 50 százalékát. A kérdés: vajon milyen megoldások vannak a helyzet megoldására?
Másképp főhet a bérbeadó és a bérlő feje
A bérbeadóknak mindig is fontos kérdés volt, hogy a bérleti szerződést milyen módon mondhatják fel, ha az adott bérlővel meg akarják szüntetni a jogviszonyt. Különösen érzékeny a kérdés, amikor a bérlő nem együttműködő, illetve megromlott a viszony. Az új Ptk. ebben a körben is tartalmaz új rendelkezéseket, lássuk, miként is célszerű eljárni.
Használt cikkeknél is él a termékszavatosság
A fogyasztóvédelem az Európai Unió által is kiemelten kezelt kérdés, ezért az ezt a területet érintő szabályozást nemrég frissítették fel, amely először teljes egészében Magyarországon kerül átültetésre nemzeti jogszabályba.
Magyar lehetőség a bitcoin szabályozására
Van megalapozott lehetőség a 2009-ben útjára indított és a legnagyobb mértékben elterjedt virtuális fizetési eszköz, a bitcoin hazai szabályozására.
A Magyar Bitcoin Egyesület közleménye az MNB-nek a fizetésre használt virtuális fizetőeszközökre vonatkozó nyilatkozatára
Az MNB 2014. február 19. napján nyilatkozatot adott ki a "fizetésre használt virtuális eszközökkel", közöttük nevesítve a bitcoinnal kapcsolatosan. A nemzetközi sajtó a közleményt - némileg tán félreértelmezve - Magyarország negatív hozzáállásaként kommentálta.
Bitcoin Meetup előadás
A Bitcoin magáncélú és üzleti alkalmazásának jogi és pénzügyi lehetőségei a jelenlegi magyar szabályozás keretei között.
Business Meetup Budapest előadás
Dr. Pajor Dávid szakértőnk előadása: Szerződések, ügyvédek, ellenőrzések - Business Espresso Helyszín: H13 Diák és Vállalkozásfejlesztés­i Központ - Horánszky utca 13., Budapest Időpont: 2013. november 28. csütörtök 8:30
Wake Up With a Startup - EN találkozó
Részt vettünk a Wake Up with a Startup Meetup (Budapest) találkozón. A téma: 4 startups and their leaders will shake your thoughts up. Meet the early stage teams at an early hour. Listen, ask and learn and give them constructive feedback. That's the point of this morning.
Business Meetup Budapest találkozó
Részt vettünk a Business Meetup (Budapest) találkozón. A téma: Vállalkozói Média - Mit olvassak, hogy képben legyek a dolgokkal?
PwD Consulting

A PwD Consulting Hungary Kft. komplex vállalati- és kripto eszközökre vonatkozó tanácsadási szolgáltatásokat kínál, amelyek szakmai tapasztalatunk és együttműködő partnereink révén hozzásegíthetik Önt és vállalkozását ahhoz, hogy a mai nehéz gazdasági környezetben is sikeres és nyereséges tevékenységet folytathasson.

Elérhetőségeink

Cím: 1026 Budapest, Margit körút 26.
         (11-es kapucsengő)

Telefon: +36-70/366-11-91

Telefon: +36-70/636-38-83​

E-mail: info@pwdconsulting.hu​

Kövessen minket

Bitcoin

Ezt a honlapot a PwD Consulting Hungary Kft. (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-09-197867; adószám: 25068102-1-41) üzemelteti. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
PwD Consulting © 2010-2021