Védettségi igazolványhoz kapcsolódó adatkezelés

A védettségi igazolványhoz kötött szolgáltatások igénybevételére való jogosultság ellenőrzését a jogalkotó a szolgáltatókra hárította. A meghatározott szolgáltatások igénybevételére, vonatkozó jogosultság (védettségi igazolvány megléte) ellenőrzése egyben adatkezelési kérdéseket is felvet.

2021. május 04. · Általános hírek    

Azon szolgáltatók, akik a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet alapján olyan szolgáltatást nyújtanak, amelynek ignybevtelét védettségi igazolvány birtokában lehet igénybe venni, a jogosultság ellenőrzésekor adatkezelést valósítanak meg. Ráadásul ez az adatkezelés az egészségre vonatkozó, szenzitív adattal kapcsolatosan valósul meg.

Fel kell tehát készülni az adatkezeési kérdésekre, amely az adatkezelési szabályzat megfelelő módosítását és a vendégek, ügyfelek megfelelő tájékoztatását jelenti a gyakorlatban. 

A legtöbb szolgáltató a GDPR-szabályzatok készítésekor nem volt érintett, ezért a mostani adatkezelés új, eddig számukra szabályozatlan területet jelent, amire fel kell készülni. Különösen az esetleges konfliktusok alkalmával jelenthet problémát a nem megfelelő felkészütség.

Adatkezelési szabályzat és adatkezelési tájékoztató készítésében készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére. 

 
 
 
PwD Consulting

A PwD Consulting Hungary Kft. komplex vállalati- és kripto eszközökre vonatkozó tanácsadási szolgáltatásokat kínál, amelyek szakmai tapasztalatunk és együttműködő partnereink révén hozzásegíthetik Önt és vállalkozását ahhoz, hogy a mai nehéz gazdasági környezetben is sikeres és nyereséges tevékenységet folytathasson.

Elérhetőségeink

Cím: 1026 Budapest, Margit körút 26.
         (11-es kapucsengő)

Telefon: +36-70/366-11-91

Telefon: +36-70/636-38-83​

E-mail: info@pwdconsulting.hu​

Kövessen minket

Bitcoin

Ezt a honlapot a PwD Consulting Hungary Kft. (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-09-197867; adószám: 25068102-1-41) üzemelteti. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
PwD Consulting © 2010-2021