A virtuális fizető eszközök első Uniós szabályozása

Az Európai Unió megtette az első lépést a kripto-eszközök szabályozása felé. A 2015/849/Eu irányelv (negyedik pénzmosás elleni irányelv – 4amld) módosítására korábban jóváhagyott szöveget 2018. május 14. napján fogadta el a Tanács.

2018. június 04. · Általános hírek    

A módosítás keretében – többek között – előírja az irányelv, hogy a virtuális fizetőeszköz-átváltó platformok (virtual currency exchanges) és a pénztárca-szolgáltatók (wallet  service) kötelesek lesznek ügyfél-átvilágítást végezni, így megszűnik az ilyen tranzakciók (eddig is relatív)  névtelensége.

Még inkább fontosabb talán, hogy ezen szabályozáshoz kapcsolódóan az irányelv megadja a virtuális fizetőeszközök fogalommeghatározását: „a digital representation of value that is neither issued by a central bank or a public authority, nor necessarily attached to a fiat currency, but is accepted by natural or legal persons as a means of payment and can be transferred, stored or traded electronically. – Érték meghatározásra szolgáló digitális eszköz, amely sem központi bank, sem hatóság által nem került kibocsátásra és nincsen hozzákötve egyetlen fiat-pénznemhez sem; azonban természetes, vagy jogi személyek által fizetésre elfogadott; elektronikusan átutalható, tárolható, vagy kereskedhető.”

A módosítás indokolása és szövege itt érhető el angolul: http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-10678-2016-INIT/en/pdf

 

 
 
 
PwD Consulting

A PwD Consulting Hungary Kft. komplex vállalati- és kripto eszközökre vonatkozó tanácsadási szolgáltatásokat kínál, amelyek szakmai tapasztalatunk és együttműködő partnereink révén hozzásegíthetik Önt és vállalkozását ahhoz, hogy a mai nehéz gazdasági környezetben is sikeres és nyereséges tevékenységet folytathasson.

Elérhetőségeink

Cím: 1026 Budapest, Margit körút 26.
         (11-es kapucsengő)

Telefon: +36-70/366-11-91

Telefon: +36-70/636-38-83​

E-mail: info@pwdconsulting.hu​

Kövessen minket

Bitcoin

Ezt a honlapot a PwD Consulting Hungary Kft. (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-09-197867; adószám: 25068102-1-41) üzemelteti. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
PwD Consulting © 2010-2021