Devizahitelekkel kapcsolatos információk

A Kúriának a devizahitelekkel kapcsolatos jogegységi határozata alapján az érintetteknek érdemes átgondolni igényérvényesítésük lehetőségét. Ezzel kapcsolatban nem árt több szempontot is mérlegelni.

2014. július 01. · Általános hírek    

Az ezzel kapcsolatos törvényjavaslat a bankokra terhelné igazuk bizonyításának szükségszerűségét, ezzel kapcsolatosan az alábbi teendőik vannak:
• 90 napon belül meghatározzák az árfolyamrés alkalmazásából visszajáró összeget 
• 30 napon belül a bankoknak igazolni kell az egyoldalú kamat/díj/költségemelés jogszerűségét 
• A bankok pénz visszafizetését külön jogszabály rendezi majd, ennek módja nem ismert egyelőre.

Érdemes azonban a szükséges információkat előre bekérni, hogy a későbbi tájékoztatást megfelelően értelmezni tudjuk.

A jogegységi határozat (és az ezzel összefüggő jogszabály) kiterjed az összes deviza alapon (vagy devizában) felvett pénzügyi finanszírozási szerződésre. (lakás, autó, személyi kölcsön, stb.)

 

Korábban:

A Kúria tisztességtelennek minősítette az "árfolyamrés"-t és ez alapján a deviza alapú hitelszerződés semmisségét mondta ki a Kásler-OTP ügyben.

Az indokolás szerint nem világos az árfolyamrés árképzése, gazdasági indoka, és az átlagos fogyasztó számára nem követhető, ezért a tisztességtelennek minősítés.

 
 
 
PwD Consulting

A PwD Consulting Hungary Kft. komplex jogi, pénzügyi és vállalatstratégiai szolgáltatásokat kínál, amelyek szakmai tapasztalatunk és együttműködő partnereink révén hozzásegíthetik Önt és vállalkozását ahhoz, hogy a mai nehéz gazdasági környezetben is sikeres és nyereséges tevékenységet folytathasson.

Elérhetőségeink

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 16. II/2.
         (31-es kapucsengő)

Telefon: +36-70/366-11-91

Telefon: +36-70/636-38-83​

E-mail: info@pwdconsulting.hu​

Kövessen minket

Bitcoin

Ezt a honlapot a PwD Consulting Hungary Kft. (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-09-197867; adószám: 25068102-1-41) üzemelteti. A honlapon közzétett információk kizárólag általános tájékoztatásra szolgálnak, amelyek semmilyen esetben sem minősülnek konkrét tanácsadásnak, vagy ajánlatnak.
PwD Consulting © 2010-2018